Aktuality

Cenu GTP CZ 2024 přináší EDUin, o. p. s. pod záštitou prezidenta ČR Petra Pavla.


Spot GTP CZ 2024 zabodoval v prestižní soutěži komunikačních projektů Zlatý středník

13. září 2024

Za spot s mottem „Děkujeme učitelům, kteří dětem dávají odvahu růst“, který vznikl v rámci komunikační kampaně GTP CZ 2024, jsme získali uznání poroty „Top Rated“ v kategorii Kreativní idea a zároveň se umístili ve finále v rámci kategorie Audio a video prezentace.

 
Videoklipem jsme chtěli zdůraznit potřebu bezpečného prostředí, díky kterému se děti naučí víc. Je evidentní, že téma strachu ve škole je u nás stále aktuální, protože téma mezi veřejností velmi rezonovalo a na sociálních sítích měl spot rekordní dosah. Spot k ročníku  natáčel tým režiséra Stanislava Adámka, který točil i všechny předchozí klipy pro Global Teacher Prize Czech Republic. V České televizi vidělo krátké video přes 2 milionů diváků. Na sociálních sítích kampaň zasáhla 1,3 milionu unikátních uživatelů. Spot tak viděl každý čtvrtý uživatel sociálních sítí. 
 
Máme velkou radost z toho, že můžeme jako nezisková organizace vytvářet profesionální kampaně, které jsou srovnatelné s komerčními projekty velkých firem a agentur, a dostávat tak téma zkvalitňování vzdělávání do veřejného prostoru.
 
Děkujeme všem, kdo se na realizaci spotu 2024 podíleli. Do konzultací k jeho vzniku se zapojili i naši finalisté, proto je toto ocenění opravdu pro nás všechny. A my jsme neskutečně vděční za to, že se s námi chcete na naší misi podílet. Říkáme to pořád, ale je to pravda – Na učitelích záleží!